Wat doen wij voor u?

Wij zullen er alles aan doen om uw debiteuren zo goed mogelijk te managen. Door dagelijks persoonlijk telefonisch contact met (bijna) vervallen debiteurvorderingen, benaderen wij uw debiteuren op een commerciële en klantvriendelijke manier zodat uw klantrelatie behouden blijft.

Actief debiteurenbeheer van IncaDe levert u meer tijd op voor uw core business en zorgt ervoor dat u nooit meer over facturen hoeft te praten met uw klant. Uw uitstaand debiteurensaldo zal structureel afnemen door onze professionele manier van debiteurenbeheer en klantrelatie.

Wij maken met u afspraken over uw mate van betrokkenheid, u bepaalt of wij dagelijks, wekelijks of maandelijks u op de hoogte stellen. Bij urgente zaken of dreiging van wanbetaling nemen wij altijd direct contact met u op.

Hoe werken wij?

IncaDe past het contact me uw klanten geheel aan naar uw wensen. De volgorde van onze contactacties richting uw klant en de frequentie van contact opnemen leggen wij van te voren met u vast. Iedere debiteur is uniek en krijgt hierdoor bij IncaDe een persoonlijke aanpak.

Een voorbeeld van onze werkwijze zou zijn:

Na het verstrijken van de betalingstermijn zullen wij een betalingsherinnering versturen naar de debiteur, vanaf dit moment zal IncaDe actief telefonisch contact opnemen met uw klant. Wanneer de termijn in de betalingsherinnering verstreken is, zal er een 1 ste aanmaning verzonden worden richting de debiteur. Mochten wij op dit punt nog geen contact hebben kunnen krijgen met uw klant, zullen wij u op de hoogte stellen en met u de te volgen stappen bespreken. Bij het verstrijken van de betalingstermijn in de 1 ste aanmaning, zal er een laatste aanmaning verstuurd worden naar uw klant. Telefonisch zal er een uiterste betalingsdatum afgesproken worden, hiervan zullen wij u op de hoogte stellen.